Till umu.se

Nyheter

Ny bok: The Routledge Handbook of the Philosophy of Paternalism

2018-02-22
Universitetslektorerna Kalle Grill, Umeå universitet, och Jason Hanna, Northern Illinois University, är redaktörer för en ny bok om filosofiska aspekter på förmyndarskap (paternalism).

Japansk vecka på campus

2018-02-22
I år firar Sverige och Japan 150 år av diplomatiska relationer. För att uppmärksamma det anordnas en japansk vecka på campus för medarbetare och studenter. Veckan bjuder på föreläsningar, filmvisning och prova på-aktiviteter.

Japansk vecka på campus

2018-02-22
I år firar Sverige och Japan 150 år av diplomatiska relationer. För att uppmärksamma det anordnas en japansk vecka på campus för medarbetare och studenter. Veckan bjuder på föreläsningar, filmvisning och prova på-aktiviteter. Universitetet får också besök av en delegation från Hokkaido University so...

Svt Debatt: ”Hur länge ska Svanen få strunta i vetenskapen?”

2018-02-22
Miljömärkningen Svanen fattar beslut på grundval av uppfattningar som går på tvärs mot forskningskonsensus, sprider misstro mot den fria forskningen och undviker dialog med representanter för forskarsamhället om detta. Vad tänker regeringen göra åt detta, frågar representanter för Kungl. Vetenskapsa...

Nominerade till studenternas pedagogiska pris

2018-02-22
Varje år delar Umeå studentkår ut ett pedagogiskt pris och ett studievägledarpris. I år är Rikard Harr och Johan Bodén, institutionen för Informatik, nominerade till Umeå studentkårs pedagogiska pris.

TV 4: Daggmaskar i fjällen – "Kan ge stora förändringar på vegetationen"

2018-02-22
Daggmaskar i fjällen – "Kan ge stora förändringar på vegetationen" Svenska fjällbjörkskogar och ängsmarker i fjällen håller på att invaderas av daggmaskar. Fjällen har tidigare inte haft daggmask, men nu har forskare inventerat daggmaskbestånd runt Padjelanta, Stora sjöfallet och Abisko och överras...

SR: När Åland skulle bli svenskt

2018-02-21
För 100 år sedan hissade svenska soldater den svenska flaggan på Åland. Martin Hårdstedt, professor i historia, Umeå universitet, medverkar i ett avsnitt av Vetenskapsradion som undersöker Ålandsexpeditionens historia som länge präglade relationerna mellan Sverige och Finland.

Kom och heja fram kollegor på KBC-stafetten

2018-02-21
Den legendariska skidtävlingen äger rum klockan 10-12 på ängarna bakom Teknikhuset på universitetsområdet. Det blir en mixad massstart med maxad fart!

Umeå universitet och Handelshögskolan når internationell AACSB ackreditering

2018-02-21
AACSB International—The Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB) meddelar att Handelshögskolan vid Umeå universitet möter de krav som ställs för internationell ackreditering och blir det tredje svenska lärosätet som ackrediteras enligt AACSB.

Interaktiv ljudkonst av Anders Lind visas i Berlin

2018-02-21
LINES - Interaktiv ljudkonst av Anders Lind, konstnärlig lektor vid Institutionen för estetiska ämnen, Umeå universitet, visas nu i Berlin.


Sidansvarig: Åsa Össbo

Utskriftsversion